top of page
  • Szerző képegarcon

NTAK VENDÉGLÁTÁS - ÚJ INFÓK

Megvalósul a magyarországi vendéglátó üzletek egységes adatszolgáltatása és statisztikai adatainak kezelése. Az NTAK informatikai rendszere adatot fogad a vendéglátó üzletektől, ezeket tárolja, feldolgozza, és strukturált riportokat, kockázatelemzéseket készít, illetve a szektor adatszolgáltató szereplői, valamint a törvényben meghatározott hatóságai számára ezeket szolgáltatja.


Az adatvezérelt ágazatirányításhoz szükséges, hogy a vendéglátó üzletek forgalmáról minél részletesebb és pontosabb adatok kerüljenek az NTAK rendszerébe.

A rendelésösszesítőkben a technikai adatokon kívül a rendeléssel kapcsolatos általános adatokat és a fogyasztott tételeket szükséges megadni, továbbá a termékeket az alábbi kategóriákba besorolni:

Főkategória

Alkategória

Étel

Reggeli

Étel

Szendvics

Étel

Előétel

Étel

Leves

Étel

Főétel

Étel

Köret

Étel

Savanyúság / Saláta

Étel

Desszert

Étel

Snack

Étel

Egyéb

Helyben készített alkoholmentes ital

Limonádé/szörp/frissen facsart ital

Helyben készített alkoholmentes ital

Alkoholmentes koktél

Helyben készített alkoholmentes ital

Tea/forrócsoki

Helyben készített alkoholmentes ital

Kávé

Nem helyben készített alkoholmentes ital

Víz

Nem helyben készített alkoholmentes ital

Rostos üdítő

Nem helyben készített alkoholmentes ital

Szénsavas üdítő

Alkoholos ital

Koktél

Alkoholos ital

Likőr

Alkoholos ital

Párlat

Alkoholos ital

Sör

Alkoholos ital

Bor

Alkoholos ital

Pezsgő

Egyéb

Egyéb

Egyéb

Szervizdíj

Egyéb

Borravaló

Fontos cél, hogy az adatszolgáltatás ne nehezítse, vagy lassítsa a vendégek kiszolgálását.


176 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page