top of page
  • Szerző képegarcon

Az NTAK bővítésének halasztását kéri a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Kollégiuma folyamatosan monitorozza és gyűjti a turizmus-vendéglátás szektort érintő észrevételeket. A koronavírus járvány megjelenése óta ezek leginkább problémák, nehézségek és kihívások szoktak lenni – fogalmaznak a turizmus.com-hoz eljuttatott közleményükben.



A jelenlegi energiaválsággal nehezített bizonytalan gazdasági helyzetben a kollégium kezdeményezte a döntéshozóknál a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) 2023. január 1-jei bevezetésének elhalasztását – legalább egy évvel – a vendéglátó üzletekre és a turisztikai attrakciókra vonatkozóan, mondta el Horváth Vilmos, az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke.


Emellett a kollégium javasolta, hogy az NTAK bevezetése előtt legyenek képzések, amelyeken a rendszer használatára kötelezettek elsajátíthatják a felület kezeléséhez szükséges ismereteket.

Ezen képzések szervezéséhez felajánlották az MKIK és a területi kamarák aktív közreműködését is.


Mint közleményükben írják, természetesen egyetértenek a Magyar Turisztikai Ügynökség digitalizációval kapcsolatos stratégiai célkitűzéseivel és az adatvezérelt döntéshozatal megteremtésével, de nem hagyhatják figyelmen kívül a vállalkozások jelzéseit sem, amelyek szerint ők most a túlélésért és a működésük fenntartásáért küzdenek, és erre kívánnak koncentrálni.


81 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page